Наказания четири години лишаване от свобода за Веселин Марешки и три години

...
Наказания четири години лишаване от свобода за Веселин Марешки и три години
Коментари Харесай

Варненският съд реши за Марешки

Наказания четири години отнемане от независимост за Веселин Марешки и три години и шест месеца за Красимира Колева постанови през днешния ден Апелативният съд във Варна. Двамата са подсъдими за изнудване.

Те бяха приети за отговорни, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 година, за да принудят Асен М. да поеме имуществено обвързване – всеки месец да заплаща сумата от 10 хиляди лв., го заплашили с увреждане на имущество - разрушение на стопанисваното от него заведение, основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната му активност, оповестиха от пресслужбата на съда.

Съдът дефинира първичен общ режим на изтърпяване. Освен това наложи санкция от 8 хиляди лв. за Веселин Марешки и 6 хиляди лв. за Красимира Колева. Двамата би трябвало солидарно да заплатят на гражданския ищец сумата от 30 хиляди лева - обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Присъдата е подписана с изключително мнение от ръководителя на правосъдния състав.

Делото се преглежда за повторно от Варненския апелативен съд. На 14 септември 2020 година различен правосъден състав призна двамата за отговорни и осъди подсъдимия на четири години отнемане от независимост, а подсъдимата - на три години и шест месеца. Върховният касационен съд (ВКС) анулира тази присъда и върна делото за ново разглеждане. 

Присъдата на Апелативния съд предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР